neděle 7. února 2010

XBMC scraper pro www.csfd.cz

XBMC je v současné době asi nejlepší multimediální centrum pro osobní počítač. Jednou z jeho oblíbených funkcí je stažení informací k multimédiím z dostupných zdrojů z internetu.

Pro filmy je nepochybně nejpoužívanějším zdrojem www.imdb.com, ale pro jedince z naší kotlinky by bylo efektivnější mít popisy filmů v jazyce českém. Rozhodl jsem se napsat (resp. pokračovat v práci uživatele tonouse) stahovač informací pro www.csfd.cz.




Původní informace zde: http://www.abclinuxu.cz/blog/tonous/2009/8/xbmc-a-informace-o-filmech-cesky-diskuze-a-vylepseni




Ke stažení:
Verze 1.2

csfdcz_xbmc_scraper.zip - stahovač informací z csfd.cz
csfdcz_imdbthmb_xbmc_scraper.zip - stahovač informací z csfd.cz s tím, že obrázek je stažen ve vysoké kvalitě z imdb.com (samozřejmě text na obrázku je anglicky)

29 komentářů:

  1. Opravdu perfektní práce. Konečně mám dokonalý přehled o svých filmech. Hlavně to i zjednodušuje prohledávání třeba podle žánrů. Bez tohohle je totiž knihovna v XBMC prakticky nepoužitelmá.

    OdpovědětVymazat
  2. jj ... je to super. Jen mi dosti chybi to rozdělení filmů na české a zahraniční. Podle kterého by se to dalo také filtrovat. Ale jinak je to super.

    PS. Neznáte někdo nějaké české FORUM na XBMC. Kde bych se diskutovalo česky o tomto prográmku? Je výbornej,ale chtěl bych se zeptat na různé věci ohledně pluginů a skinů a tak. Díky

    OdpovědětVymazat
  3. 2Mystix - teoreticky (nemám vyzkoušeno) by mohlo fungovat toto. Uděláš si dva adresáře na filmy - do jedněch dáš české, do druhých zahraniční. Pak bys mohl na každý adresář používat jiný scraper. Jenom nevím, co to provede s knihovnou...

    OdpovědětVymazat
  4. Vyborna praca.. predosle verzie som pouzival casto a tieto vylepsenia velmi zvysuju pouzitelnost:-)

    Mal by som otazocku:
    Nedalo by sa vytvorit scrapper, ktory by miesto cache vkladal nahlady a fanarty do adresara daneho filmu s nazvom filmu a koncovkou .tbn? Casto totiz presuvam filmy medzi diskami (podla toho ci som uz film videl, alebo ci som k nemu pridal cesku zvukovu stopu) a pri kazdom presune a naslednej hromadnej zmene cesty v databaze sa strati informacia o nahladoch a fanartoch..kedze je to hashovane s cestou a nazvom suboru daneho filmu.

    Neriesil ste niekto tento problem?

    OdpovědětVymazat
  5. Nefunguje stahovani hodnoceni z csfd.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím ... chtěl bych se zeptat. Neporadil by mi někdo s instalací skriptu na pouštění stream videíí z čt a jiných (např. Uvolněte se atd.) do XBMC. Mám jakýsi skript Ooba,ale nedaří se mi ho rozběhnout. Můj mail je mystixcz@gmail.com.

    Díky

    OdpovědětVymazat
  7. tady mas vse popsane: http://code.google.com/p/xbmc-czech/

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji, tuto stránku jsem také našel. Nicméně moudřejší z ní nejsem. Jediné co jsem zvládnul je nakopírovat ten plugin do XBMC a pak nainstalovat Python 2.6.4. Ale jak dál nevím. Co jsem pochopil tak mám mít v XBMC v adresáři nějakou složku lib. Tu tam klidně vytvořím,ale nevím jaké soubory do ní mám dát. Těch spuborů lxml je na netu nespočetně a fakt nevím jaký mám stáhnout.

    OdpovědětVymazat
  9. vsak je tam primo navod...
    http://code.google.com/p/xbmc-czech/wiki/MyCzechTVPluginInstallationOnLinux

    ja jel podle toho navodu... a vse se povedlo napoprve.. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji,ale opět jsi mi nepomohl. Jednak tento návod je na Linux a já mám windows a podle návodu na win jsem postupoval ale nejde mi to. Uvítal bych český návod,jaký soubor kam mám nakopírovat či nějaký editovat.

    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  11. Super projekt ! Výborná práce ! Funguje naprosto skvěle. Jediné co mi nenašlo film, tak když film obsahuje tečky, např. : Hulk.DvDRip.Ozone-Rady a tak podobně.

    Tento projekt se mi tak moc líbí, že jsem ochoten to finančně nějakou částkou sponzorovat :) Akorát na Tebe nenacházím kontakt.

    OdpovědětVymazat
  12. Zkoušel jsem toho Hulka,a v pohodě mi to našlo. Pokud nějaký film nenajde dle názvu, vždycky se mu dá vnutit název ručně (to je vlastnost každého XBMC scraperu).

    Co se týče sponzorských darů, tak si buď dejte na moji počest nějaké to pivečko, vínečko (dle chuti), případně věnujte pár korun někomu, kdo to opravdu potřebuje (určitě si vyberete např. zde http://www.darcovskasms.cz/ )

    OdpovědětVymazat
  13. Díky za rychlou odpověď.
    Ono já právě zkouším to zadat ručně. Situace se má následovně :

    Filmy se skenují do knihovny.. Naskenuje se jich asi 80% ok. Těch 20% chci postupně zadávat tedy ručně. Jdu na film, dám aktualizovat, zadám název. Název mi to na CSFD najde!, dám ok. Ale jakmile to zprocesuje, tak se proste nic nestane. Film nedostane info z csfd a je stále ve stejném stavu, bez fanartu, obrázku a infa :(

    OdpovědětVymazat
  14. Tohle většinou dělá, pokud scrapper na něčem spadne (třeba nějaká nestandardnost ve stránce daného filmu), ale Hulk zrovna by měl být v pohodě (aspoň teda s aktuálním scaperem)...

    OdpovědětVymazat
  15. No hulka jsem dal jako příklad. Až příjdu domů, můžu zde vypsat nějaký seznam filmů u kterých to dělá. Nyní používám 1.2a csfd+imbd, jelikoz kdyz jsem mel jen csfd tak to stahovalo obrazky+ fanarty v male kvalite. Zato csfd+imbd sosa obrazky v krasne fullhd kvalite.
    Když to u toho filmu udělá, jak mu můžu teda přidat info ?

    OdpovědětVymazat
  16. zdravim vas muj problem se netyka primo vyhledavani popisku ani obrazku tro mi funguje naprosto skvele podle tehle stranek. dekuji za to :-). nic mene k memu problemu ma gamepad primo od MS nic mene ovladat XBMC snim nejde a na netu nemuzu najit jak XBMC nastavit aby jel. dik moc za odpoved

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím,
    v prvom rade vďaka za skvelý projekt.
    Mám však jeden problém:
    Namiesto popisu filmu je len text "nezobrazené pre spoilery". Vie prosím niekto poradiť čo s tým ?
    Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  18. > Namiesto popisu filmu je len text "nezobrazené pre spoilery"
    Problém bol v nastavení XBMC - Videos Settings - Library - Show plot for unwatched items

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj

    Předem díky za skvělou práci v podobě scrapperu. :)
    V XBMC funguje skvěle. Bohužel, v klonu XBMC na MAC OS X už ne.
    Jedná se o aplikaci Plex a nefunguje načítání fanartů z imdb. Zároveň covery se mi zdají být méně kvalitní než na XBMC.
    Tak třeba se hodí tahle user experience...:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Nešlo by to CSFD udělat kompatibilní s novou verzí 10.05 XBMC ?

    OdpovědětVymazat
  21. paráda hoši mam dalkový ovládač http://img696.imageshack.us/img696/2897/remoteunbranded.jpg na XBMC 9.11 portable z portable.com , no jde mi jen par stačítek a nekteré nejdou vůbec ,ve finále když najdu tlačítko pro přepnutí na myšku tak tam jde zas neco co nejde přes klavesnici -dalkový ovládač , nevite co by se z tim dalo dělat ,žeby přepracovaný XML keyboard ? dík za radu

    OdpovědětVymazat
  22. Předně bych chtěl pochválit tvojí výbornou práci! Narazil sem na několik problémů, z nichž některé se mi podařilo vyřešit. Každopádně bych na ně chtěl upozornit, aby si je mohl opravit.
    1. Film Trainspotting nebo Defendor nelze vyhledat. Řešením je napsat do vyhledávání mezeru a ještě nějaký libovolný řetěžec.
    2. U filmů, které mají za názvem závorku a v ní napsán typ, jako např. video film, TV film nebo divadlo, se neuloží název. Je zkrátka prázdný i přesto, že při vyhledávání se zobrazí korektně. Řešil sem to manuální úpravou databáze přes webové rozhraní XWMM (problém je, že si nerozumí s čekými znaky). Tento problém se objevil například u Ivánku, kamaráde nebo filmů s tématikou Family Guy.

    OdpovědětVymazat
  23. metadata.csfd.cz-3.0e.zip nejde stahnout

    OdpovědětVymazat
  24. Všechno mi fungolavolo velice dobře, ale od dneška mě doplněk nestahuje popis filmu :( nevím čím to může být. Vše stáhne dobře, název hodnocení, herce atd, ale místo popisu fimu to tam hodí jen název filmu ve všech jazycích co jsou na cfd.

    OdpovědětVymazat
  25. Presne ten istý problém :(
    Asi niečo zmenili na csfd...

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Zdravím našel by se nákej šikula kdo by udělal plugins
    na stahováni obrázku,fanartu a popisku ze stranek Last.fm sem velkej fanda metalu a stahovače v xbmc nemaj takove zásoby jako tato stránka.

    OdpovědětVymazat
  28. Mám folder Čarodějův učeň (1977) a v něm file Čarodějův učeň (1977).avi a přesto se vždy stáhnou metadata k Sorcerer's Apprentice (2010). Můžu sice scraperu vnutit správný film ze seznamu, ale rád bych, aby to šlo automaticky. Jak mám název nastavit, aby nedocházelo k záměně?

    OdpovědětVymazat
  29. Zdravim LD, prosim vedel by si vyrobit scrapper aj pre web kodifan na kodi.ipmm.eu??? Prevadzkuje ho kamarat akurat ho zalozil a bude mat aj vlastnu DB filmov aj pre uzivatelov... Tak ma napadlo ci by sa potom udaje do xbmc nedali ziskavat priamo z uzivatelovej db na kodifan....

    OdpovědětVymazat